Εύκολες συνταγές

Συνταγή Γεμιστά Κρεμμύδια στο φούρνο

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να δελεάσετε τις γευστικές σας γεύσεις με αυτή την απολαυστική συνταγή με γεμιστά κρεμμύδια στο φούρνο! Αυτό το αλμυρό πιάτο συνδυάζει τις γήινες γεύσεις των κρεμμυδιών με μια απολαυστική γέμιση, δημιουργώντας ένα γαστρονομικό αριστούργημα που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Κάθε μπουκιά προσφέρει τέλεια ισορροπία υφών και γεύσεων, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για μια ειδική περίσταση ή ένα ανακουφιστικό οικογενειακό δείπνο.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Μεγάλα κρεμμύδια
4

Μοσχαρίσιος κιμάς
1 λίβρα

Σελίδες σκόρδο
3, κιμάς

Ψίχουλα ψωμιού
1 φλιτζάνι

Τυρί παρμεζάνα
½ φλιτζάνι, τριμμένο

Φρέσκος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένες

Αυγό
1

Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού

Μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό πιάτο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Σανίδα κοπής και μαχαίρι
– Μπολ ανάμειξης μεσαίου μεγέθους
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ταψί
– Αλουμινόχαρτο
– Φούρνος

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
2. Καθαρίζουμε προσεκτικά τα κρεμμύδια, αφήνοντας τη ρίζα ανέπαφη.
3. Κόβουμε μια μικρή μερίδα από την κορυφή κάθε κρεμμυδιού και αφήνουμε στην άκρη.
4. Κούφουμε τα κρεμμύδια αφαιρώντας τα εσωτερικά στρώματα, δημιουργώντας μια κοιλότητα για τη γέμιση.
5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τον κιμά, το σκόρδο, την τριμμένη παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αυγό, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
6. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.
7. Γεμίστε κάθε κουφωμένο κρεμμύδι με το μείγμα βοείου κρέατος, συσκευάζοντάς το σφιχτά.
8. Τοποθετούμε τα γεμιστά κρεμμύδια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
9. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να είναι καλά κλεισμένο για να συγκρατεί την υγρασία.
10. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
11. Μετά από 45 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και επιστρέψτε το σκεύος στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά, αφήνοντας τις κορυφές των κρεμμυδιών να ροδίσουν ελαφρώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή με γεμιστά ψημένα κρεμμύδια είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το ξεφλούδισμα και το άνοιγμα των κρεμμυδιών, την προετοιμασία της γέμισης και τη συναρμολόγηση του πιάτου. Ο χρόνος μαγειρέματος στο φούρνο είναι περίπου 1 ώρα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Επιλέξτε μεγάλα κρεμμύδια που είναι σφιχτά και χωρίς ατέλειες.
– Όταν τρυπάτε τα κρεμμύδια, προσέξτε να μην τρυπήσετε ή σκίσετε τα εξωτερικά στρώματα.
– Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε απαλά τα εσωτερικά στρώματα, δημιουργώντας μια κοιλότητα που μπορεί να συγκρατήσει τη γέμιση.
– Για να κολλήσει η γέμιση, ανακατέψτε την καλά μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
– Όταν γεμίζετε τα κρεμμύδια, πιέστε το μείγμα σταθερά στις κοιλότητες, φροντίζοντας να μην υπάρχουν θύλακες αέρα.
– Περιχύνετε τα γεμιστά κρεμμύδια με ελαιόλαδο για να βελτιώσετε τη γεύση τους και να μαυρίσουν.
– Κατά το ψήσιμο σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να μην στεγνώσουν τα κρεμμύδια.
– Για πιο τραγανή επικάλυψη, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο κατά τα τελευταία 15 λεπτά του ψησίματος.
– Σερβίρετε τα ψητά γεμιστά κρεμμύδια ζεστά, γαρνιρισμένα με φρέσκο ​​μαϊντανό για μια επιπλέον πινελιά χρώματος και φρεσκάδας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
285

Συνολικό Λίπος
14 g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Χοληστερόλη
86 mg

Νάτριο
540 mg

Υδατάνθρακες
18g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
4g

Πρωτεΐνη
22g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το υπέροχο πιάτο, τοποθετήστε ένα γεμιστό ψημένο κρεμμύδι σε ένα πιάτο ως το κύριο αξιοθέατο. Συνοδέψτε το με μια πλευρά από ψητά λαχανικά, όπως καρότα ή κολοκυθάκια, για να δώσετε μια έκρηξη χρώματος και πρόσθετα θρεπτικά συστατικά. Τα κρεμμύδια μπορούν επίσης να σερβιριστούν μαζί με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα για μια δροσερή αντίθεση. Πασπαλίστε λίγη επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από τα γεμιστά κρεμμύδια για να βελτιώσετε την παρουσίασή τους και να προσθέσετε μια νότα κομψότητας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Τα γεμιστά κρεμμύδια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Όταν ξαναζεσταίνετε, σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ζεστάνετε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) μέχρι να ζεσταθεί.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η συνταγή για ψητά γεμιστά κρεμμύδια συγκεντρώνει μια ποικιλία συστατικών που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν ορισμένα βασικά οφέλη:

  1. Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και περιέχουν ενώσεις που έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες και είναι πλούσια σε βιταμίνες C και B6.

  2. Μοσχαρίσιος κιμάς: Αν και ο κιμάς θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Β12. Επιλέξτε άπαχο βόειο κρέας ή με χόρτο για μια πιο υγιεινή επιλογή.

  3. Σκόρδο: Το σκόρδο είναι γνωστό για τις δυνατότητές του να ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και να μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Περιέχει ενώσεις που μπορεί να έχουν αντιβακτηριακή και αντιική δράση.

  4. Ψίχουλα ψωμιού: Αν και η ψίχα ψωμιού είναι γενικά χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά, προσθέτει υφή και βοηθά στη σύνδεση της γέμισης. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ψίχα ψωμιού ολικής αλέσεως για πρόσθετες ίνες.

  5. Τυρί παρμεζάνα: Η παρμεζάνα είναι καλή πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης. Ωστόσο, θα πρέπει να το απολαμβάνετε με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νάτριο.

  6. Φρέσκος μαϊντανός: Ο μαϊντανός παρέχει βιταμίνες A, C και K, καθώς και φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά. Προσθέτει επίσης μια φρέσκια, ζωντανή γεύση στο πιάτο.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή με γεμιστά κρεμμύδια στο φούρνο, μπορεί να σας αρέσουν και αυτά τα παρόμοια πιάτα:

  1. Γεμιστές πιπεριές: Αντικαταστήστε τα κρεμμύδια με πιπεριές και γεμίστε τα με ένα αρωματικό μείγμα από ρύζι, κιμά, λαχανικά και μπαχαρικά.

  2. Γεμιστές βάρκες από κολοκυθάκια: Κοίλαστε τα μισά κολοκυθάκια και γεμίστε τα με ένα νόστιμο μείγμα από κιμά, δημητριακά και βότανα. Περιχύνουμε με τυρί και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Γεμιστά μανιτάρια: Δημιουργήστε αλμυρά καπάκια μανιταριών γεμάτα με μια νόστιμη γέμιση από τριμμένη φρυγανιά, τυρί, βότανα και λαχανικά σε κύβους.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για ψημένα γεμιστά κρεμμύδια αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Gordon Ramsay και η Ina Garten. Η έμφαση τους στη χρήση φρέσκων, ποιοτικών υλικών και στη δημιουργία πιάτων που είναι ταυτόχρονα ανακουφιστικά και κομψά λειτούργησαν ως κίνητρο κατά την ανάπτυξη αυτής της συνταγής. Ο συνδυασμός γεύσεων και υφών έχει ως στόχο να αναδείξει την ευελιξία των κρεμμυδιών και να δημιουργήσει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία για όσους αναζητούν μια μοναδική αλλαγή στο κλασικό comfort food.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button