Εύκολες συνταγές

Συνταγή ζυμαρικών με κολοκυθάκια φούρνου

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να πάρετε μια λαχταριστή απόλαυση με αυτή τη συνταγή ζυμαρικών με κολοκυθάκια φούρνου! Αυτό το πιάτο είναι ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων, συνδυάζοντας τη φρεσκάδα των κολοκυθιών με τον πλούτο των ζυμαρικών. Τα κολοκυθάκια προσθέτουν ένα απολαυστικό τραγανό, ενώ τα ψημένα ζυμαρικά έχουν μια υπέροχα τραγανή υφή. Με μια έκρηξη από αλμυρά βότανα και μια νότα σκόρδου, κάθε μπουκιά αυτού του πιάτου που σας μεταφέρει στο γαστρονομικό παράδεισο.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

8 ουγκιές
Ζυμαρικά πέννες

2
Κολοκυθάκια

2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο

3 γαρίφαλα
Σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού
Αποξηραμένη ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού
Αποξηραμένος βασιλικός

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

1 φλιτζάνι
Τυρί μοτσαρέλα

1/4 φλιτζάνι
τριμμένη παρμεζάνα

Για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το απολαυστικό ζυμαρικό με κολοκυθάκια φούρνου, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μια μεγάλη κατσαρόλα για το βράσιμο των ζυμαρικών
  • Ένα ταψί για το ψήσιμο των ζυμαρικών
  • Μια σανίδα κοπής και ένα μαχαίρι για να ψιλοκόψετε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο
  • Μεζούρες και φλιτζάνια για ακριβείς ποσότητες συστατικών
  • Ένα μπολ ανάμειξης για το ρίξιμο των ζυμαρικών και των κολοκυθιών με τα καρυκεύματα και το τυρί
  • Ένα σουρωτήρι για να στραγγίξεις τα μαγειρεμένα ζυμαρικά
  • Αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα για την κάλυψη του ταψιού κατά το ψήσιμο

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C) και λαδώστε ελαφρά ένα ταψί.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει.
5. Προσθέστε τις φέτες κολοκυθιού στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, τη ξερή ρίγανη, τον αποξηραμένο βασιλικό, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, το τυρί μοτσαρέλα, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
7. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
8. Ψήστε για 20 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το καπάκι και ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η κορυφή.
9. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή Ζυμαρικών με Κολοκυθάκια φούρνου είναι περίπου 40-45 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το βράσιμο των ζυμαρικών, το σοτάρισμα των κολοκυθιών, την ανάμειξη των υλικών και το ψήσιμο του πιάτου στην τελειότητα. Είναι μια σχετικά γρήγορη και απλή συνταγή που θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας σε χρόνο μηδέν!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να βεβαιωθείτε ότι τα ζυμαρικά είναι μαγειρεμένα στην τελειότητα, ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας και μαγειρέψτε τα μέχρι al dente, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δαγκώσει λίγο ακόμα.
– Το σοτάρισμα των κολοκυθιών προσθέτει μια εξαιρετική καραμελωμένη γεύση. Προσέξτε να μην το παραψήσετε. θα πρέπει να παραμείνει ελαφρώς τρυφερό και να διατηρήσει λίγο τραγανό.
– Μη διστάσετε να προσαρμόσετε το καρύκευμα στις γευστικές σας προτιμήσεις. Αν σας αρέσει το πικάντικο, προσθέστε περισσότερες νιφάδες κόκκινες πιπεριάς ή αν προτιμάτε πιο ήπιο, μειώστε την ποσότητα.
– Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο φρέσκο ​​βασιλικό ή μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Τιμή

Θερμίδες
380

Συνολικό Λίπος
16g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
25 mg

Νάτριο
400 mg

Υδατάνθρακες
42g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
4g

Πρωτεΐνη
18g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να βελτιώσετε την παρουσίαση αυτού του υπέροχου πιάτου, μπορείτε να το γαρνίρετε με λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το σερβίρετε σε ατομικά μπολ ή σε μεγάλη πιατέλα, επιτρέποντας σε όλους να βοηθήσουν τον εαυτό τους σε γενναιόδωρες μερίδες από ζυμαρικά και κολοκυθάκια. Αυτό το πιάτο είναι αρκετά γευστικό για το μόνο του, αλλά μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με μια συνοδευτική σαλάτα ή φρυγανισμένο σκορδόψιμο για να ολοκληρώσετε το γεύμα. Η φρεσκάδα μιας ανάμεικτης πρασίνης σαλάτας με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ μπινεγκρέτ συμπληρώνει τέλεια τις γεύσεις των ψημένων ζυμαρικών με κολοκυθάκια. Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε μαζί με μερικά ζεστά κριτσίνια σκόρδου για έναν ανακουφιστικό και ικανοποιητικό συνδυασμό.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα (πράγμα σπάνιο γιατί αυτό το πιάτο είναι πολύ νόστιμο!), μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Τα ζυμαρικά με ψημένα κολοκυθάκια θα παραμείνουν φρέσκα για έως και τρεις ημέρες. Για να το ξαναζεστάνετε, απλώς το δείτε μια μερίδα στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο μέχρι να ζεσταθεί. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αυτό το πιάτο φρέσκο ​​​​εκτός φούρνου για να την τραγανή υφή του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτή η συνταγή ζυμαρικών ψημένα κολοκυθάκια όχι μόνο δελεάζει τους γευστικούς σας καλούς, αλλά παρέχει επίσης πολλά για την υγεία. Τα κολοκυθάκια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθώντας στην πέψη και προάγοντας ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, οι οποίες υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και προάγουν το υγιές δέρμα. Τα ζυμαρικά πέννες ολικής αλέσεως που προσθέτουν σε αυτήν τη συνταγή περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά από τα κανονικά ζυμαρικά, συμβάλλοντας στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και στον καλύτερο του σακχάρου στο αίμα.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το ζυμαρικό με κολοκυθάκια στο φούρνο, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Κρεμώδη ζυμαρικά με κολοκυθάκια: Αυτή η παραλλαγή προσθέτει μια κρεμώδη πινελιά στο πιάτο, ενσωματώνοντας μια λαχταριστή σάλτσα από κάσιους και θρεπτική μαγιά.

  2. Κολοκυθάκια Noodle Stir-Fry: Ανταλλάξτε τα παραδοσιακά ζυμαρικά με ζυμαρικά με κολοκυθάκια και τηγανίστε τα με πολύχρωμα λαχανικά και την επιλογή σας πρωτεΐνης για μια πιο ελαφριά εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη.

  3. Λαζάνια με κολοκυθάκια: Στρώστε κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες με σάλτσα μαρινάρα, τυρί ρικότα και μοτσαρέλα για να δημιουργήσετε μια γευστική και υγιεινή πινελιά στα κλασικά λαζάνια.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή ζυμαρικών με ψημένα κολοκυθάκια αντλεί έμπνευση από τον διάσημο σεφ Jamie Oliver. Γνωστός για το πάθος του για τα φρέσκα υλικά και τα απλά αλλά νόστιμα πιάτα, οι συνταγές του Jamie Oliver είναι πάντα επιτυχία. Πιστεύει στο να κάνει τη μαγειρική προσιτή σε όλους, ενώ παράλληλα προωθεί πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Αυτή η συνταγή είναι μια απόδειξη της φιλοσοφίας του, συνδυάζοντας καθημερινά υλικά με μια δημιουργική ανατροπή για να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό γεύμα που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Λοιπόν, ας κατευθυνθούμε στην κουζίνα και ας ετοιμάσουμε αυτό το λαχταριστό ζυμαρικό με κολοκυθάκια φούρνου. Ετοιμαστείτε να αφεθείτε σε μια συμφωνία γεύσεων που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερα! 😋🍝

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button