Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μακαρόνια με κεφτεδάκια στο φούρνο

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε για ένα απολαυστικό και γευστικό πιάτο που θα σας μεταφέρει στην καρδιά της Ιταλίας! Η συνταγή μας για Μακαρόνια με Κεφτεδάκια στο Φούρνο συνδυάζει τρυφερά ζυμαρικά με ζουμερά κεφτεδάκια, λουσμένα με πλούσια σάλτσα ντομάτας. Αυτό το κλασικό ιταλικό comfort food είναι ιδανικό για συγκεντρώσεις ή για ένα ζεστό οικογενειακό δείπνο. Το άρωμα από μόνο του θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να μυρίζουν εν αναμονή! 🍝😋

Συστατικά

<πίνακας>

Για τα κεφτεδάκια:
Για τη σάλτσα ντομάτας:
Για συναρμολόγηση:

Μοσχαρίσιος κιμάς
Ελαιόλαδο
Noodles σπαγγέτι

Ψίχουλα ψωμιού
Κρεμμύδι
Φρέσκος βασιλικός

Αυγό
Σκόρδο
Τυρί παρμεζάνα

Μαϊντανός
Ντομάτες σε κονσέρβα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλάτι
Ζάχαρη

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό πιάτο, θα χρειαστείτε μερικά απαραίτητα εργαλεία και υλικά. Μην ανησυχείτε. Αυτά βρίσκονται συνήθως στις περισσότερες κουζίνες.

Εργαλεία:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Ταψί
  • Μεγάλη γλάστρα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Μαχαίρι του σεφ
  • Πανίδα κοπής
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Φούρνος

Συστατικά:

  • Μοσχαρίσιος κιμάς: Επιλέξτε άπαχο μοσχαρίσιο κιμά για πιο υγιεινά κεφτεδάκια.
  • Ψίχουλα ψωμιού: Αυτά βοηθούν να δέσουν τα κεφτεδάκια μεταξύ τους και να προσθέσουν μια ευχάριστη υφή.
  • Αυγό: Λειτουργεί ως συνδετικό για τα κεφτεδάκια, διασφαλίζοντας ότι διατηρούν το σχήμα τους.
  • Μαϊντανός: Ο φρέσκος μαϊντανός προσθέτει μια έκρηξη φρεσκάδας στα κεφτεδάκια.
  • Αλάτι: Ενισχύει τη γεύση των κεφτεδών.
  • Ελαιόλαδο: Χρησιμοποιείται τόσο στους κεφτέδες όσο και στη σάλτσα ντομάτας για το σοτάρισμα.
  • Κρεμμύδι: Προσθέτει βάθος και γλυκύτητα στη σάλτσα ντομάτας.
  • Σκόρδο: εμποτίζει τη σάλτσα με εκπληκτικά αρώματα και γεύσεις.
  • Κονσέρβες ντομάτας: Παρέχει τη βάση για την πλούσια και πικάντικη σάλτσα ντομάτας.
  • Ζάχαρη: Εξισορροπεί την οξύτητα της ντομάτας.
  • Noodles σπαγγέτι: Παραδοσιακή επιλογή ζυμαρικών για σερβίρισμα.
  • Φρέσκος βασιλικός: Προσθέτει μια αρωματική και ποώδη πινελιά στο τελικό πιάτο.
  • Τυρί παρμεζάνα: Πασπαλίζοντας τριμμένη παρμεζάνα από πάνω προσθέτει ένα αλμυρό και ξηρό καρύδι. Γιούμ!

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C).
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, την ψίχα ψωμιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι, το αυγό και μια πρέζα μαύρο πιπέρι.
3. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην φοβάστε να λερώσετε τα χέρια σας—είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι όλα έχουν αναμειχθεί πλήρως.
4. Πλάθετε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, διαμέτρου περίπου 1 ίντσας. Επαγγελματική συμβουλή: Αν βρέξετε τα χέρια σας με νερό, δεν θα κολλήσουν ενώ τυλίγετε τα κεφτεδάκια.
5. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους για ομοιόμορφο ψήσιμο.
6. Ψήνετε τα κεφτεδάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
7. Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
8. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο και να μυρίσει.
9. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για ένα επιπλέον λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.
10. Ρίχνουμε τις ντομάτες σε κονσέρβα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη για να εξισορροπηθεί η οξύτητά τους. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
11. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα ντομάτας για 15-20 λεπτά, αφήνοντάς την να πήξει και να αναπτύξει τις γεύσεις της. Θυμηθείτε να ανακατεύετε περιστασιακά.
12. Όσο σιγοβράζει η σάλτσα ντομάτας, μαγειρέψτε τα μακαρόνια ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε ξεχωριστή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Μαγειρέψτε μέχρι al dente και στη συνέχεια στραγγίστε.
13. Μόλις γίνουν τα κεφτεδάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύοντας απαλά για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
14. Τέλος, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μαγειρεμένα μακαρόνια χυλοπίτες και τα περιχύνουμε με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα. Αυτό διασφαλίζει ότι κάθε κλώνος επικαλύπτεται με τη νόστιμη σάλτσα ντομάτας και οι γεύσεις αναμειγνύονται μεταξύ τους.
15. Σερβίρετε τα Μακαρόνια με κεφτεδάκια στο φούρνο ζεστά, γαρνιρισμένα με φρέσκα φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. 🍽️🌿🧀

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του λαχταριστού πιάτου θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά για τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα ντομάτας, συν επιπλέον 10-12 λεπτά για να μαγειρέψετε τα μακαρόνια στην τελειότητα. Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής είναι περίπου 40-45 λεπτά. Αξίζει κάθε δευτερόλεπτο όταν δοκιμάζετε τις απίστευτες γεύσεις που συνδυάζονται σε αυτό το κλασικό ιταλικό πιάτο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να κάνετε τα κεφτεδάκια πιο τρυφερά και γευστικά, μουλιάστε τα τρίμματα ψωμιού σε γάλα για λίγα λεπτά πριν τα προσθέσετε στο μείγμα.
– Μην ανακατεύετε υπερβολικά το μείγμα του κεφτέ, γιατί μπορεί να προκύψουν πιο σκληροί και πυκνοί κεφτέδες. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
– Όταν πλάθετε τα κεφτεδάκια, αν βρέξετε ελαφρά τα χέρια σας με νερό, θα αποτρέψετε το μείγμα να κολλήσει στα χέρια σας. Αυτό διευκολύνει την κύλισή τους σε τέλειες σφαίρες.
– Για μια χρυσαφένια κρούστα στα κεφτεδάκια, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε δυνατή φωτιά.
– Ενώ σιγοβράζετε τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύετε περιστασιακά για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
– Για μια νότα φρεσκάδας, γαρνίρετε το πιάτο με μερικά σκισμένα ή ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού πριν το σερβίρετε. Προσθέτει ένα απολαυστικό άρωμα και γεύση.
– Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τα καρυκεύματα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Προσθέστε περισσότερο αλάτι, μαύρο πιπέρι ή ακόμα και μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού για λίγη φωτιά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θερμίδες
Υδατάνθρακες
Πρωτεΐνη
Παχιά
Ίνα

480
38 g
27 g
23g
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε τα σπαγγέτι με κεφτεδάκια στο φούρνο σε μεγάλη πιατέλα ή ατομικά μπολ ζυμαρικών. Πασπαλίστε από πάνω μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα για μια ελκυστική παρουσίαση. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με μια πλευρά από φρυγανισμένο σκορδόψωμο ή μια απλή πράσινη σαλάτα ντυμένη με βινεγκρέτ λεμονιού. Η στιβαρότητα του ντρέσινγκ συμπληρώνει τον πλούτο του πιάτου. Για μια ολοκληρωμένη ιταλική γευστική εμπειρία, συνδυάστε το με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. 🍷

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Τα Μακαρόνια με Κεφτεδάκια θα μείνουν φρέσκα για έως και 3 ημέρες. Όταν το ξαναζεστάνετε, το ζεστάνετε απαλά στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο νερό ή σάλτσα ντομάτας για να μην στεγνώσει.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η συνταγή προσφέρει μια ισορροπία θρεπτικών συστατικών και γεύσεων. Ακολουθούν ορισμένα οφέλη για την υγεία των βασικών συστατικών:
– Μοσχαρίσιος κιμάς: Παρέχει πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, απαραίτητα αμινοξέα, σίδηρο και βιταμίνη Β12.
– Ντομάτες: Γεμάτες με αντιοξειδωτικά όπως το λυκοπένιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου και να προάγει την υγεία της καρδιάς.
– Ελαιόλαδο: Υγιεινή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς.
– Σκόρδο: Περιέχει ενώσεις που μπορεί να έχουν αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
– Μαϊντανός: Πλούσιος σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τη συνολική υγεία.
– Σπαγγέτι ολικής αλέσεως: Προσφέρει περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με τα κανονικά ζυμαρικά, προάγοντας την καλύτερη πέψη και παρέχοντας διαρκή ενέργεια.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για μακαρόνια με κεφτεδάκια στο φούρνο, ίσως σας αρέσουν επίσης:
– Ζήτη στο φούρνο με κεφτεδάκια: Τυρένιο πιάτο ζυμαρικών φούρνου με κεφτεδάκια και νόστιμη σάλτσα ντομάτας.
– Μακαρόνια και Κεφτεδάκια γαλοπούλας: Μια πιο ελαφριά εκδοχή της κλασικής συνταγής που χρησιμοποιεί άπαχο κιμά γαλοπούλας για τα κεφτεδάκια.
– Κεφτεδάκια για χορτοφάγους σε σάλτσα Μαρινάρα: Μια ανανέωση με βάση τα φυτά στο παραδοσιακό πιάτο, χρησιμοποιώντας συστατικά όπως φακές και μανιτάρια για να δημιουργήσετε γευστικά χορτοφαγικά κεφτεδάκια.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η αγαπημένη συνταγή αντλεί έμπνευση από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ιταλίας. Διάσημοι Ιταλοί σεφ όπως η Lidia Bastianich, ο Giada De Laurentiis και ο Mario Batali έχουν μοιραστεί τις εκδοχές τους για σπαγγέτι με το Meatballs όλα αυτά τα χρόνια. Το πάθος τους για το αυθεντικό

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button