Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κεφτεδάκια με εσωτερικό σε δίσκο

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να πάρετε μια λαχταριστή γαστρονομική εμπειρία με τη συνταγή μου για Κεφτεδάκια με εσωτερικό σε δίσκο! Αυτά τα απολαυστικά κεφτεδάκια είναι γεμάτα γεύση και έχουν ένα εσωτερικό έκπληξη που θα αφήσει τους γευστικούς σας να χορέψουν από χαρά. Με ένα τέλειο μείγμα από μπαχαρικά, ζουμερό κιμά και ένα τυροκομμένο κέντρο, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένη μεταξύ της οικογένειας και των φίλων σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Κύρια Συστατικά
Πρόσθετα συστατικά
Μπαχαρικά και καρυκεύματα

Μοσχαρίσιος κιμάς
Ψίχουλα ψωμιού
Αλάτι

Χοιρινός κιμάς
Αυγά
Μαύρο πιπέρι

Κρεμμύδι
Γάλα
Πάπρικα

Φρέσκος μαϊντανός
Σκόρδο
Αποξηραμένη ρίγανη

Φρέσκος βασιλικός
Κύβοι τυριού (π.χ. μοτσαρέλα)
Αποξηραμένο θυμάρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτά τα δελεαστικά κεφτεδάκια, συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά: ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ένα ταψί, επεξεργασία τροφίμων ή τρίφτη, μαχαίρι, ξύλο κοπής, μεζούρες και κουτάλια, σπάτουλα και σπρέι μαγειρικού λαδιού. Θα γίνειτε επίσης κιμά, χοιρινό κιμά, κρεμμύδι, φρέσκο ​​​​μαϊντανό, φρέσκο ​​βασιλικό, ψίχα ψωμιού, αυγά, γάλα, σκόρδο, κύβους τυριού (όπως μοτσαρέλα), αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, αποξηραμένη ρίγανη και αποξηραμένο θυμάρι.

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 375°F (190°C) και αλείφετε το ταψί με σπρέι μαγειρικού λαδιού.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον φρέσκο ​​μαϊντανό και τον φρέσκο ​​βασιλικό.
3. Σε πολυμηχανή ή με τρίφτη τους κύβους του τυριού σε μικρά κομμάτια.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τον κιμά χοιρινό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον φρέσκο ​​μαϊντανό, το φρέσκο ​​βασιλικό, την ψίχα ψωμιού, τα αυγά, τη γάλα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα, τη ξερή ρίγανη και το ξερό θυμάρι.
5. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν, αλλά προσέχουμε να μην ανακατευτούν.
6. Πάρτε μια μικρή μερίδα από το συνδυασμό κρεάτων και σιώστε την στην παλάμη σας.
7. Τοποθετούμε ένα μικρό κομμάτι τριμμένο τυρί στο κέντρο και πλάθουμε το κρέας γύρω του σχηματίζοντας μια μπάλα.
8. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα κρέας, φροντίζοντας κάθε κεφτεδάκι να έχει εσωτερικό τυρί.
9. Το αυτοκίνητο τα κεφτεδάκια στο ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους για ομοιόμορφο ψήσιμο.
10. Το να κάνετε ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και να ψήσετε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια και να ροδίσουν εξωτερικά.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία για Κεφτεδάκια με εσωτερικό σε δίσκο διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον τεμαχισμό των συστατικών, την ανάμειξη του μείγματος του κεφτέ και τη διαμόρφωση των κεφτεδών. Ο χρόνος ψησίματος στο φούρνο είναι περίπου 20-25 λεπτά, ανεβάζοντας τον συνολικό χρόνο σε περίπου 50-55 λεπτά. Είναι μια σχετικά γρήγορη και απλή συνταγή που θα κάνει την κουζίνα σας να μυρίζει παραδεισένια σε ελάχιστο χρόνο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν επιλέγετε μοσχαρίσιο κιμά και χοιρινό, επιλέξτε άπαχα κομμάτια για μια πιο υγιεινή επιλογή.
– Βεβαιωθείτε ότι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά είναι ψιλοκομμένα για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα οι γεύσεις τους σε όλο το μείγμα κρέατος.
– Προσθέστε σταδιακά την ψίχα του ψωμιού ενώ ανακατεύεστε μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή. Το μείγμα πρέπει να διατηρεί το σχήμα του χωρίς να είναι πολύ στεγνό ή κολλώδες.
– Πλάθετε απαλά τα κεφτεδάκια γύρω από τους κύβους του τυριού, φροντίζοντας να είναι καλά σφραγισμένα για να αποφύγετε τυχόν διαρροές στο μαγείρεμα.
– Το να κάνεις τα κεφτεδάκια ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους για να ροδίσουν και να ψηθούν ομοιόμορφα.
– Για πιο τραγανό εξωτερικό, μπορείτε να ψεκάζετε ελαφρά τις κορυφές των κεφτεδών με μαγειρικό λάδι πριν τους βάλετε στο φούρνο.
– την τιμή της θερμοκρασίας των κεφτεδών χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο κρέας. θα πρέπει να φτάσουν τους 165°F (74°C) για ασφαλή κατανάλωση.
– Αφήστε τα κεφτεδάκια να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά μετά το ψήσιμο για να διατηρήσετε το ζουμερό τους και να δείτε τη βέλτιστη γεύση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών για μία μερίδα κεφτεδάκια με εσωτερικό δίσκο:

  • Θερμίδες: 300
  • Συνολικά λιπαρά: 18 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 7 g
  • Χοληστερόλη: 95 mg
  • Νάτριο: 450 mg
  • Υδατάνθρακες: 9 g
  • Ίνες: 1g
  • Πρωτεΐνη: 25 g

Λάβετε υπόψη ότι οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τις μάρκες που αναφέρονται στη συνταγή σας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτά τα δελεαστικά κεφτεδάκια, μπορείτε να απλώσετε σε ένα μεγάλο δίσκο σερβιρίσματος ή σε ατομικά πιάτα. Γαρνίρετε με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό για πρόσθετη νότα φρεσκάδας. Αυτά τα κεφτεδάκια μπορούν να τα συνοδεύουν ως κύριο πιάτο μια ποικιλία από συνοδευτικά, όπως πουρέ πατάτας, ψηλά λαχανικά ή μια φρέσκια σαλάτα. Η τυρώδης έκπληξη μέσα στα κεφτεδάκια συνδυάζεται υπέροχα με κρεμώδεις σάλτσες όπως μαρινάρα ή αλφρέντο. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε με ψωμάκια ψωμιού για μια απολαυστική υποεμπειρία με κεφτεδάκια. Μην ξεχάσετε να δώσετε μερικές οδοντογλυφίδες ή μικρά πιρούνια για εύκολο σερβίρισμα και φαγητό.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει (κάτι που είναι αρκετά σπάνιο γιατί είναι τόσο νόστιμα!), φυλάξτε τα κεφτεδάκια σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3-4 ημέρες. Για να ξαναζεστάσετε, απλώς δείτε την επιθυμητή ποσότητα κεφτών σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ζεστάνετε απαλά σε ένα πιάτο κατάλληλο για ένα φούρνο μικροκυμάτων, αλλά προσέξτε να μην παραψήσετε και στεγνώσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Οι κεφτέδες με εσωτερικό σε δίσκο προσφέρουν μια σειρά από την υγεία από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν:
– Ο μοσχαρίσιος κιμάς και το χοιρινό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, χρειάζεται για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών.
– Τα κρεμμύδια περιέχουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ορισμένων μορφών καρκίνου.
– Το σκόρδο έχει ισχυρές δυνάμεις του ανοσοποιητικού και μπορεί να συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης.
– Τα φρέσκα βότανα όπως ο μαϊντανός και ο βασιλικός παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μετάλλα, ενώ προσθέτουν φωτεινότητα και γεύση.
– Το τυρί, όταν καταναλώνεται με μέτρο, μπορεί να είναι καλή πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν τα κεφτεδάκια με εσωτερικό σε δίσκο, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Σπαγγέτι και κεφτεδάκια: Κλασικό ιταλικό comfort food με ζυμαρικά, σάλτσα μαρινάρα και κεφτεδάκια.
– Σουηδικοί κεφτέδες: Αλμυροί κεφτέδες σε κρεμώδη σάλτσα, σερβιρισμένοι με μαρμελάδα μούρα και πουρέ πατάτας.
– Ελληνικοί Κεφτέδες: Κεφτεδάκια εμπνευσμένα από το Μεσόγειο καρυκευμένα με βότανα και μπαχαρικά όπως μέτα, ρίγανη και κύμινο.
– Κεφτεδάκια Teriyaki: Κεφτεδάκια εμπνευσμένα από την Ασία επικαλυμμένα με γλυκιά και αλμυρή σάλτσα teriyaki, ιδανικά για ορεκτικά ή σερβίρονται πάνω από ρύζι.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνεύστηκε από τα δημιουργικά γαστρονομικά μυαλά διάσημων σεφ όπως ο Gordon Ramsay και ο Jamie Oliver, οι οποίοι έχουν αναβαθμίσει τα κλασικά πιάτα με μοναδικές ανατροπές. Η έμφαση τους στη χρήση ποιοτικών συστατικών και έμπειρων γεωγραφικών συνδυασμών λειτούργησε ως έμπνευση για τη δημιουργία Κεφτεδών με εσωτερικό δίσκο. Αυτοί οι σεφ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button